Złoty Portfel 2010 dla Noble Funds

04.03.2011

Gazeta Giełdy „Parkiet” w prestiżowym konkursie „Złoty Portfel” nagrodziła Andrzeja Lisa, Zarządzającego Noble Fund Stabilnego Wzrostu Plus, za osiągnięcie stopy zwrotu na poziomie 20,5%. Coroczne wyróżnienie przyznawane jest najlepszym zarządzającym, którzy osiągnęli w minionym roku najlepsze wyniki na rynku. Według Redakcji „fundusz stabilnego wzrostu z oferty Noble Funds TFI zarobił więcej niż najlepszy fundusz zrównoważony. To rzadko się zdarza w roku, w którym ceny akcji rosną, bo fundusze stabilnego wzrostu mają w portfelu co do zasady mniej akcji niż fundusze zrównoważone”. Eksperci doceniają fakt, że „Noble Stabilnego Wzrostu Plus szczególnie szybko piął się w górę w I kwartale oraz mniej więcej od września do listopada, a zatem w okresie, gdy indeksy naszej giełdy sporo zyskiwały na wartości. Fundusz zostawił konkurentów w swojej kategorii daleko w tyle. Zdobywca drugiego miejsca miał zyski na poziomie 15 proc.” Jest to kolejny „Złoty Portfel”, który odbiera Noble Funds za doskonałe wyniki zarządzania. Poprzednie nagrody otrzymały Fundusz Akcji i Fundusz Mieszany. Mariusz Staniszewski Prezes Noble Funds TFI