Getin Noble Bank SA „Sukcesem w 2009 Roku” według rankingu Giełdowa Spółka Roku

11.03.2010
W zorganizowanym przez redakcję „Pulsu Biznesu” i Instytut Badawczy Pentor rankingu Giełdowa Spółka Roku, Getin Noble Bank SA został uznany „Sukcesem w 2009 Roku”. Eksperci docenili działania zmierzające do powstania Banku w wyniku połączenia GETIN Banku SA i Noble Banku SA.
Nowa instytucja finansowa znalazła się wśród 10 największych banków w Polsce, a jej strategia zakłada systematyczną ekspansję na rynku. Dodatkowo, Getin Noble Bank SA znalazł się w czołówce wszystkich spółek notowanych na GPW w Warszawie, zajmując 12 miejsce w rankingu głównym. Giełdowa Spółka Roku jest najstarszym i najbardziej prestiżowym rankingiem na rynku, poświęcony kondycji spółek notowanych na GPW w Warszawie. Od 11 lat Instytut Badawczy Pentor wraz z Redakcją „Pulsu Biznesu”, przeprowadza kompleksowe badanie wśród specjalistów rynku kapitałowego. Celem jest stworzenie rankingu spółek giełdowych, które w mijającym roku odegrały kluczową rolę na rynku. Eksperci oceniają przedsiębiorstwa pod względem siedmiu czynników: kompetencji zarządu, jakości oferowanych produktów i usług, relacji z inwestorami, szeroko pojmowanego sukcesu w minionym roku, skutków zmiany zarządu oraz rekomendowania zakupu akcji spółki.