Raport bieżący 52/2012

13.06.2012
ZBYCIE OBLIGACJI GETIN NOBLE BANK S.A. PRZEZ NOBLE SECURITIES S.A.
Zarząd Getin Noble Bank S.A. (dawniej Get Bank S.A.) („Emitent”) niniejszym informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 13 czerwca 2012 r. otrzymał od spółki zależnej od Emitenta - Noble Securities S.A. z siedzibą w Krakowie („Spółka”) zawiadomienie o następujących transakcjach na papierach wartościowych: 1) zbyciu przez Spółkę w dniu 13 czerwca 2012 r. 36 sztuk obligacji serii PP-III wyemitowanych przez Getin Noble Bank S.A. w dniu 23 marca 2012 r. w ramach Pierwszego Publicznego Programu Emisji Obligacji do maksymalnej kwoty 1.000.000.000 PLN, o którym Getin Noble Bank S.A. informował w swoim Raporcie bieżącym nr 59/2011 z dnia 30 września 2011 r. dostępnym na stronie internetowej http://www.gnb.pl/raporty-biezace-news.html?id=9984 Obligacje zostały zbyte w ramach prowadzonej przez Spółkę działalności maklerskiej, na rynku wtórnym w Alternatywnym Systemie Obrotu Catalyst na postawie zlecenia sprzedaży. Średnia jednostkowa cena zbycia jednej sztuki obligacji wyniosła 1024,12 PLN. 2) zbyciu przez Spółkę w dniu 13 czerwca 2012 r. 14 sztuk obligacji serii PP-I wyemitowanych przez Getin Noble Bank S.A. w dniu 23 lutego 2012 r. w ramach Pierwszego Publicznego Programu Emisji Obligacji do maksymalnej kwoty 1.000.000.000 PLN, o którym Getin Noble Bank S.A. informował w swoim Raporcie bieżącym nr 59/2011 z dnia 30 września 2011 r. dostępnym na stronie internetowej http://www.gnb.pl/raporty-biezace-news.html?id=9984 Obligacje zostały zbyte w ramach prowadzonej przez Spółkę działalności maklerskiej, na rynku wtórnym w Alternatywnym Systemie Obrotu Catalyst na postawie zlecenia sprzedaży. Średnia jednostkowa cena zbycia jednej sztuki obligacji wyniosła 1029,58 PLN. 3) zbyciu przez Spółkę w dniu 13 czerwca 2012 r. 5 sztuk obligacji serii PP-I wyemitowanych przez Getin Noble Bank S.A. w dniu 23 lutego 2012 r. w ramach Pierwszego Publicznego Programu Emisji Obligacji do maksymalnej kwoty 1.000.000.000 PLN, o którym Getin Noble Bank S.A. informował w swoim Raporcie bieżącym nr 59/2011 z dnia 30 września 2011 r. dostępnym na stronie internetowej http://www.gnb.pl/raporty-biezace-news.html?id=9984 Obligacje zostały zbyte w ramach prowadzonej przez Spółkę działalności maklerskiej, na rynku wtórnym w Alternatywnym Systemie Obrotu Catalyst na postawie zlecenia sprzedaży. Średnia jednostkowa cena zbycia jednej sztuki obligacji wyniosła 1029,98 PLN. 4) zbyciu przez Spółkę w dniu 13 czerwca 2012 r. 57 sztuk obligacji serii PP-I wyemitowanych przez Getin Noble Bank S.A. w dniu 23 lutego 2012 r. w ramach Pierwszego Publicznego Programu Emisji Obligacji do maksymalnej kwoty 1.000.000.000 PLN, o którym Getin Noble Bank S.A. informował w swoim Raporcie bieżącym nr 59/2011 z dnia 30 września 2011 r. dostępnym na stronie internetowej http://www.gnb.pl/raporty-biezace-news.html?id=9984 Obligacje zostały zbyte w ramach prowadzonej przez Spółkę działalności maklerskiej, na rynku wtórnym w Alternatywnym Systemie Obrotu Catalyst na postawie zlecenia sprzedaży. Średnia jednostkowa cena zbycia jednej sztuki obligacji wyniosła 1027,58 PLN. 5) zbyciu przez Spółkę w dniu 13 czerwca 2012 r. 15 sztuk obligacji serii PP-I wyemitowanych przez Getin Noble Bank S.A. w dniu 23 lutego 2012 r. w ramach Pierwszego Publicznego Programu Emisji Obligacji do maksymalnej kwoty 1.000.000.000 PLN, o którym Getin Noble Bank S.A. informował w swoim Raporcie bieżącym nr 59/2011 z dnia 30 września 2011 r. dostępnym na stronie internetowej http://www.gnb.pl/raporty-biezace-news.html?id=9984 Obligacje zostały zbyte w ramach prowadzonej przez Spółkę działalności maklerskiej, na rynku wtórnym w Alternatywnym Systemie Obrotu Catalyst na postawie zlecenia sprzedaży. Średnia jednostkowa cena zbycia jednej sztuki obligacji wyniosła 1027,68 PLN. 6) zbyciu przez Spółkę w dniu 13 czerwca 2012 r. 8 sztuk obligacji serii PP-I wyemitowanych przez Getin Noble Bank S.A. w dniu 23 lutego 2012 r. w ramach Pierwszego Publicznego Programu Emisji Obligacji do maksymalnej kwoty 1.000.000.000 PLN, o którym Getin Noble Bank S.A. informował w swoim Raporcie bieżącym nr 59/2011 z dnia 30 września 2011 r. dostępnym na stronie internetowej http://www.gnb.pl/raporty-biezace-news.html?id=9984 Obligacje zostały zbyte w ramach prowadzonej przez Spółkę działalności maklerskiej, na rynku wtórnym w Alternatywnym Systemie Obrotu Catalyst na postawie zlecenia sprzedaży. Średnia jednostkowa cena zbycia jednej sztuki obligacji wyniosła 1026,58 PLN. Podstawa prawna: art. 56 ust. 1 pkt 2 lit a) Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. Nr 184, poz. 1539 z 2005 roku ze zmianami) w związku z § 5 ust. 1 pkt 6 oraz w zw. z § 12 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 r. Nr 33 poz. 259 ze zmianami).