Karol Karolkiewicz i Maciej Szczechura w Zarządzie Getin Noble Bank S.A.

04.10.2010
Na mocy uchwały Rady Nadzorczej Getin Noble Bank S.A. z dniem 1 października 2010 roku Pan Karol Karolkiewicz i Pan Maciej Szczechura, objęli funkcje Członków Zarządu Getin Noble Bank S.A. Pan Karol Karolkiewicz będzie odpowiedzialny z ramienia Zarządu za informatykę oraz wdrażanie nowoczesnych kanałów sprzedaży. Pan Maciej Szczechura będzie odpowiedzialny za całokształt komunikacji marketingowej Banku.
Pan Karol Karolkiewicz studiował w Szkole Wyższej „Mila College” na kierunku Informatyka oraz w Szkołej Wyższej im. Romualda Kudlińskiego na kierunku Finanse i Rachunkowość. Ukończył także kurs Cisco CCNA. Od 2004 roku związany z Open Finance, a od 2006 roku z Grupą Noble Bank S.A., gdzie świadczył usługi doradcze w zakresie IT. Od 2009 roku Doradca Zarządu GETIN Banku S.A. ds. IT. W 2010 roku objął funkcję Dyrektora Zarządzającego Obszarem Informatyki w Getin Noble Bank S.A. Pan Maciej Szczechura studiował w Instytucie Stosowanych Nauk Społecznych Uniwersytetu Warszawskiego. W latach 2000 – 2005 związany z agencją marketingową DDB, gdzie odpowiadał za projekty komunikacji marketingowej m.in. dla Telekomunikacji Polskiej S.A., Wizja TV, Danone Sp. z o.o. oraz Glaxo Wellcome. W latach 2004-2006 pełnił funkcję Dyrektora Marketingu a następnie Dyrektora Zarządzającego, odpowiedzialnego za Obszar marketingu i PR w Euro Bank S.A. W latach 2006 – 2010 jako Wiceprezes, zasiadał w Zarządzie Euro Bank S.A gdzie nadzorował pion komunikacji oraz pion operacji.