Getin Noble Bank w czołówce rankingu „Giełdowa Spółka Roku 2010”

04.02.2011
W zorganizowanym przez redakcję „Pulsu Biznesu” i Instytut Badawczy Pentor rankingu „Giełdowa Spółka Roku 2010” Getin Noble Bank S.A. awansował aż o 5 pozycji, zajmując wysokie 7 miejsce. Eksperci docenili bardzo dobre perspektywy rozwoju spółki oraz jej dynamiczny rozwój. Według maklerów giełdowych, Getin Noble Bank S.A jest czwartą, najlepszą spółką notowaną na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych. Giełdowa Spółka Roku jest najstarszym i najbardziej prestiżowym rankingiem na rynku, poświęcony kondycji spółek notowanych na GPW w Warszawie. Od 12 lat Instytut Badawczy Pentor wraz z Redakcją „Pulsu Biznesu”, przeprowadza kompleksowe badanie wśród analityków giełdowych, doradców inwestycyjnych oraz maklerów. Celem jest stworzenie rankingu spółek notowanych na GPW, które w mijającym roku odegrały kluczową rolę na rynku. Eksperci oceniają przedsiębiorstwa pod względem siedmiu czynników: kompetencji zarządu, jakości oferowanych produktów i usług, relacji z inwestorami, szeroko pojmowanego sukcesu w minionym roku, skutków zmiany zarządu oraz rekomendowania zakupu akcji spółki.