0.00% 17:00

Getin Noble Bank dwukrotnym zwycięzcą rankingu Newsweeka

19.04.2011
W zorganizowanym przez redakcję „Newsweek Polska” i firmę konsultingową A.T. Kearney prestiżowym „Rankingu Spółek Giełdowych Najszybciej Budujących Wartość” Getin Noble Bank został uznany za najlepszy w kategorii firm o kapitalizacji powyżej 500 mln złotych. Bank zajął również pierwsze miejsce w rankingu 100 Spółek Giełdowych Najszybciej Budujących Wartość w sektorze finansowym.
W tym roku eksperci oceniali zdolność budowania przez spółki wartości, rozumianej jako wypadkowa tempa zwiększania przychodów oraz wzrostu kapitalizacji giełdowej. Jednym z głównych kryteriów oceny był wskaźnik CAGR – Compound Annual Growth Rate. Według analityków pozwala on określić zdolność spółki do osiągania pozytywnych efektów biznesowych w oparciu o innowacyjne pomysły. Kolejnym kryterium była rynkowa ocena działań spółki, na podstawie dynamiki jej kapitalizacji giełdowej. Po raz kolejny Getin Noble Bank - jako zwycięzca w dwóch kategoriach - pokazał, że jest najdynamiczniej rozwijającą się spółką polskiego sektora finansowego.